___________________________________

___________________________________

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Mikään ei ole niin rankkaa kuin joutenolo

 Kyllä viikonloput sitten ovat rankkoja! Näin puhki en ole ikinä työpäivän jälkeen. Kaikesta väsytyksestä huolimatta tuntuu siltä, että päivän ainoa aktiviteetti on ollut tiskaus. On aivan käsittämätöntä miten paljon tiskiä yksi keski-ikäinen naisihminen saa aikaiseksi päivän aikana! Osasyyllisenä tämänpäiväiseen tiskivuoreen olivat kokeilunhalu ja hillitön himoni suolaisiin herkkuihin.
Tällä viikolla punaposkinen postipoika kantoi laatikkoomme ravintoa sekä sielulle että ruumiille.
Lehtolaisen kirjaa en ole vielä aloittanut. Keittokirjan sen sijaan selasin heti kun avasin paketin. Ystävät rakkaat, ÄLKÄÄ tehkö samaa virhettä kuin minä!! Keittokirjaa ei koskaan, ei ikimaailmassa, saa selata nälkäisenä! Se johtaa ainoastaan ylensyöntiin  ;-D  No, nyt kun aikaa sitten oli niin pakkohan kirjasta oli jotain kokeilla! Koska meillä ei ole ollut lihapiirakkaa vuosiin, niin sellaisen sitten tänä aamuna pyöräytin. Hirvisäilyke sopii jauhelihan tilalle mitä mainioimmin. Kriittisenä koemaistaja toimi rakkahin Maajussini ja on päivän aikana piirakkaa vajentaneet muutkin perheenjäsenet.

Kun iltapäivätiskaus uhkasi jäädä perunoiden ja poronkäristyksen jäljiltä liian helpoksi, niin kehitin uuden leivonnaisen. Tadaa!! Saanko esitellä: Banaani-suklaatiikeri!

Rehellisenä ihmisenä on kyllä pakko tunnustaa, että kakun synty on silkkaa vahinkoa ja huolimattomuutta. Lauantai-iltaa ja tulevaa viikkoa piristämään oli tarkoitus tehdä Geisha-banaanikakku Ulla Svenskin Unelmaleivonnaiset-kirjasta. Sulatin levyllisen Geisha-suklaata, muussasin banaanin ja VASTA SEN JÄLKEEN vilkaisin ohjetta ensimmäisen kerran. Kermaviiliä? Mitä kermaviiliä? Siinäpä maitotaloustuote joka ei majaile jääkaapissamme ilman hyvää syytä... sen jälkeen seurasi hetki kuumeista ajatustyötä ja kipaisu mummon reseptikirjalle, jossa on hyväksi havaittu kakku-ohje. Kertunkakun ohjetta hieman soveltaen sitten sain aikaiseksi kakun jonka vaaleiden raitojen mauste on banaani ja tummien viirujen taustalla suklaa. Koemaistamisen, jouduin itse uhrautumaan, perusteella kakku ei ole yhtään hullumpaa!

3 kommenttia: