sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Houkutuksia

Hupsis! Niin sitä on kaksi lomaviikkoa jo mennyt  ettei asiaa ole kunnolla edes havainnut. Jotain olen tehnytkin, mutta ihan kiitettävästi olen kyllä saanut ajan kulumaan ihan vain lorvimalla. Siinä olen äärettömän taitava! Eikä työtehoa ainakaan ole parantanut tämän kasan ilmestyminen nurkkiin.


Innostuin hieman kirjakerhon alennusmyynnistä! Olen kyllä kovasti koettanut selittää ja puolustella tuhlailevaisuuttani kirjojen hyödyllisyydellä. Yksikään ei ole romaani vaan kaikki ovat Todella Tarpeellisia harrastekirjoja.
Japanilainen Söpöt huopamaskotit-kirja. Tuli ilmatteeksi "tilaa kolme-maksa kaksi"-teeman mukaisesti. Varmaankin tarkoitettu hieman nuoremmalle ihmisryhmälle, mutta minulla on sisäinen teini niin lähellä pintaa että kirjasta tykkään. Kirja täynnä pikkuruisia huopahahmoja, jotka ommellaan käsin aivipistoilla kasaan. Jotkut malleista ovat ihan höpsöjä, mutta mukana on monen monta toteutettavaakin ideaa! Ainaskin Kopoti-heppa pitää tehdä ja kilpikonna ja tietenkin sisiliskoja =)
Ulla Svenskin Suloiset suolaiset-kirja. Ostettu juhlatarjottavien laajentamiseksi- ettei aina olisi vain ja ainoastaan sitä iänikuista paprikapiirakkaa! Paljon kokeilukelpoisia ideoita ja lisäplussana ohjeita keliaakikoille. Jopa leipäohje, jonka mukaan voi tehdä voileipäkakkuun tulevan leivän gluteenittomasti. Omana suosikkinaan Svensk mainitsee Salami-kinkkubostonkakun. Sitä pitänee kokeilla joku päivä! Miksiköhän mun isä valittaa lihomista?!
Martha Stewart Käsin tehdyt juhlakoristeet. Virheostos. Toivoin vinkkejä syntymäpäiville ym, mutta kirjassa noudatetaan vuodenkiertoa -Amerikkalaista vuodenkiertoa. Ihan kivoja ohjeita, mutta en usko tarvitsevani hanukka- kiitospäivä- tai 4.7-koristeita. Tuo itsenäisyyspäivä-teema sai minut kyllä miettimään suomen ja U.S.A:n erilaisuutta. Ameriikassa pistetään karnevaalit pystyyn itsenäisyyspäivänä. Talo kuorrutetaan lipuin ja lipun väreissä sävytetyin koristein, ammutaan ilotulitteita ja juhlitaan aamuun saakka. Entäs meillä? Käydään viemässä sankarihaudoille kynttilät, juodaan hiljaisuuden vallitessa kahvit ja sytytetään ikkunalle kaksi sinivalkoista kynttilää jonka jälkeen vetäydytään tv:n ääreen katsomaan kun ihmiset kättelevät toisiaan!
Jälleen uusi kirja Tilda-kirjojen pinoon. Kirjan ehdoton huippu on kakkuenkeli! Lähes pallonpyöreä matami, jonka aion takuulla ommella, ehkäpä vielä tämän loman aikaan! Minä niin tykkään lihaisista rouvista =) ehkä siksi kun en itsekään mikään hammastikku ole. Kirjan lopussa on lisäksi aivan ihania kiiltokuvamaisia silityskuva-malleja, joita voi tulostella siiirtokuva-arkeille. Tykkään!
Loppuun sitten kirjapinon suosikki! Aivan ihana kirja!! Tekisi mieli neuloa lähes jokainen kirjan malleista! Nyt vain ostoslistalle ne 2,5 millin puikonpäät. Suurin osa kirjan malleista on juuri tuolle koolle. Hurmaavia palmikkomalleja, pintaneuleita ja pitsimalleja. Hieman kyllä huvitti yhden pitsisukan ohje, jossa kannustettiin ensin omaksumaan perussukan ohje ennen kuin aloittaa tämän vaativan pitsineuleen. Kuvio muodostui joka kolmannella kierroksella yhden langankierron ja yhteen neulottujen silmukoiden sarjasta. Todella yksinkertainen malli, josta jopa minä selviäisin leikiten ja lähes tylsistyen. Samanlaisia vaativuusvaroituksia en nähnyt palmikkojen kohdalla, vaikka kyseessä olisi ollut monimutkaisempikin kaavio!

3 kommenttia:

 1. Ihania kirjoja,,nykyisin kirjastosta lainaan käsityökirjat ja jos kirja on hyvä sitten ostan sen itselleni jostain joskus...liian usein on tullut virheostoja. Kirjatilauksen tein itsekin eilen.. =)

  VastaaPoista
 2. Ihania hankintoja =) Tilda kirjoista tykkään minäkin nykyisin, mutta kirjaston valikoimaan olen toistaiseksi tyytynyt.

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle haaste. Sorry :) Ei tartte ottaa vastaan, jos ärsyttää :)
  Minulla on tekeillä ekat yhden puikon sukat, kun lainasin ko. kirjan kirjastosta

  VastaaPoista