lauantai 17. elokuuta 2024

Tunnetko?

 Puuh, takana väsyttävä viikko. Oli vanhempainilta, joka venytti työpäivää ja viikkoon sisältyi kaksi aamuvuoroa. Aikaiset heräämiset eivät oikein ole se minun juttu. Varsinkaan kun sitä kelloa pitää alkaa kyttäämään tuntikausia ennen heräämistä 🤬 ikinä en ole pommiin nukkunut, mutta takaraivossa on silti alitajuinen pelko siitä, että niin kävisi. Niinpä eilis"iltana olo oli hailakka, ikäänkuin hieman surumielinen rankan viikon jäljiltä.

Osittain hailakkuus kyllä johtui siitä, että vietin iltani lukien Liina Putkosen kirjaa Varastettujen hetkien puutarha. Kirjasta enemmän tuolla kirjablogin puolella. 

Mutta siis, kirjan loppu on haikea ja se tarttui. Mitä vanhemmaksi tulen, niin sen vahvemmin koen lukemani ja näkemäni. Toki aina olen uppoutunut syvälle tarinoiden maailmaan. 

Onneksi työn puolesta on tullut viime vuosina tahkottua tunnetaitoja, joten osaan jo erottaa muualta imuroidut tunnetilat oikeista tunteista. Ainakin valveilla 🫣 ennen nukkumaan menoa katsottu riitaisa tv-ohjelma tai ahdistava kirja seuraa kyllä tunnetasolla usein uneen. Tästä syystä välttelen mm.Midsomerin murhia. Sarja kun tulee sunnuntai-iltaisin loppuen klo.22.00. Olen huomannut, että seuraava yö on "tunkkainen" ja riitaisa. Midsomerin kreivikunta kun ei sarjan perusteella ole mikään parisuhdeparatiisi naapurisovusta puhumattakaan 😃 

Toisaalta myös positiiviset tunteet tarttuvat helposti. Viime talvena Maajussin ollessa välillä töissä yli 70km:n päässä lohdutin itseäni katsomalla Hakekaa kätilö-sarjaa. Liikutuksen kyyneleet ja sarjan lämmin tunnelma lämmittävät viluisen sydämen.



4 kommenttia:

  1. Tunnen tuon olotilan - jotkut kirjat, tv-sarjat ja elokuvat vain vievät mukanaan. Itsellä on ollut jotenkin alavireinen fiilis pari viikkoa, vaikka siihen ei ole mitään erityistä syytä, en ainakaan "löydä" sitä.

    Mutta yritän piristää sinua, ja samalla taas itseänikin, kertomalla kuka piipahti unessa tässä muutama yö sitten. Mursu nauroi itsensä tärviölle kun kerroin: Timo Jutila! Kaisse Oikotiätä etti 😂😂

    VastaaPoista
  2. Heh! Julkkis-unet ovat piristäviä 😃 minulla oudoin julkkis-uni taitaa olla uni missä Sauli Niinistö istui kylän miesten seurassa meidän ylätuvan pöydän ääressä ja hypisteli vanhan saunan lattian alta löytynyttä Paula Koivuniemen babydoll-yöasua 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😂😂😂
      Mursu ei ehkä tykkää tästä, mutta itepä muistutti: tuo sun unesi lyö laudalta jo Mursun unen, jossa se oli saunassa Sinikka Sokan kanssa.
      ...ei erityisemmin perusta Sinikasta... 🙄

      Poista
  3. Mä piristin itseäni tänään lukemalla sen Tuija Pehkosen Etsivä löytää-kirjan. Pitänee huomenna tehdä siitä postaus "Riippumattoon"

    VastaaPoista