___________________________________

___________________________________

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Uneen lämpöä

Äitini oli ahkera neuloja ja vieläkin meillä on äidin tekemiä sukkia käytössä, vaikka äidin kuolemasta tulee kesällä 10 vuotta. Isäni onkin sitä mieltä, että hänellä on sukkia koko loppuelämäksi, varsinkin kun naispuoliset tuttavat välillä sujauttavat viluisen leskimiehen mukaan villasukkaparin. Niinpä hieman hämmästyinkin, kun isä reilu kuukausi sitten alkoi vaintelemaan, että oikeastaan hän tarvitsisi sukat. Lyhytvartiset sukat yöllä pidettäväksi. Muutama vuosi sitten sellaiset tein seiskaveikasta, mutta niistä oli kuulema mennyt teho. Kulumisen myötä sukat eivät tuntuneet tarpeeksi lämpimiltä jaloissa joiden ääreisverenkierto on heikentynyt.

Ensimmäinen ajatus oli ettei mulla ole mitään lankaa, pitää napata pari kerää kauppareissulla mukaan =D sitten onneksi voitti järki ja aloin käydä mielessäni läpi ullakon aarteita. Siis lämmintä pitäisi olla? Hmmm. hennoisiko sitä? Olin ostanut tammikuisella Jyväskylän reissulla pari kerää alpakkaa lämmintä pipoa varten. Alpakkahan on lämpöarvoltaan seitsenkertainen lampaan villaan verrattuna. Hennoisinko "uhrata" alpakkani isän sukkiin?
Kokeilin ensin yhdistää alpakkalankaa ja Nalle Joulupuu-villalankaa. Sukan varsi kyllä alkoi venyä nopsaan, koska kahdella langalla sukasta tuli paksuhko. Jälki vain ei miellyttänyt kriittistä silmää. Joulupuun raidoitus yhdistettynä luumunpunaiseen alpakkalankaan teki sukasta suttuisen näköisen. Puikot pois ja purkuun!
Vaihtoehto B mietitytti jonkun aikaa. Niinkö tässä sittenkin lähikaupan lankahyllylle joutui menemään... mutta minä oli päättänyt tehdä lämpimät sukat ja kun isälle kelpasivat yksivärisetkin sukat, niin päätin neuloa sukat pelkästään alpakasta. Sillä varoituksella, ettei sukkien mukana tule takuuta. Vaikka eiväthän sukat yöaikaan suurelle rasitukselle joudu.

Kun kyseessä oli tavallaan tilaustyö,niin koetin saada sukat valmiiksi niin pian kuin mahdollista. Pari kolme viikkoa siinä kuitenkin tuhraantui ennen kuin sukat olivat luovutuskunnossa.

Sitten temppuili kamera, joten kuvattua sukat sain vasta viikko sitten. Eli ihan pakasta vedetyn näköiset sukat eivät ehkä kuvassa ole. Nuo vaaleat "karvat" kyllä kuuluvat sukkiin. Ilmeisesti eräänlainen karvaisuus on alpakalle ominaista?

3 kommenttia:

 1. Sydämellinen, lämmin teko neuloa alpakkasukat ja taata näin hyvät yöunet Isällesi. Alpakka saattaa olla yllättävänkin kestävää käytössä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä isä nyt näkee kauniita unia.

  VastaaPoista
 3. Alpakasta on isä saanu varmasti lämpimät yösukat. Voin myös lämimästi suositella 100% suomenlampaan villaa. Sitä saa ihanasti värjättynä ainakin facebookin lankahamsterit rymästä Päivi K:n värjäämänä. Ukkelin huono verenkiertoiset jalat ainaki niistä tykkää.
  Siulle on haaste miun blokissa.

  VastaaPoista