___________________________________

___________________________________

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

raitaa rakkaalle

Niin kuin olen aikaisemminkin kertonut, tarvitsen jonkun "neuletta ilman aivoja"-työn käden ulottuville. Eräänä kevätiltana ei ollut mitään mitä neuloessa olisin voinut kuunnella hevosmiesten tietotoimiston uusimpia uutisia. Kipaisin nopeasti ullakolta Janne-kerän ja aloin tikuttamaan sukan vartta. Neule eteni nopeasti, mutta aika väljän näköinen siitä kyllä näytti tulevan... No, ei se mitään! Maajussille kyllä kelpaa uudet sukat!

Koska lankaa oli vain kaksi kerää neuloin sukkia vuorotellen, koska siten pystyisin paremmin hahmottamaan langan menekin. Muutaman neuletuokion jälkeen olinkin sitten elämän kylmien tosiasioiden äärellä. Vaikka minun 37-38 kokoiseen jalkaani sukkalanka olisikin riittänyt, ei ollut mitään toiveita saada lankaa riittämään ukkokultani 45-jalkaan. AUGH!!!! Lanka oli ostettu edellissyksynä erään nettikaupan loppuunmyynnistä. Kyseistä sävyä ei takuulla olisi enää missään. Eihän? Kuitenkin kaivoin vyötteen käsityökorin pohjalta ja kokeilin onneani. Muutaman vesiperän jälkeen sitten ihmeekseni tärppäsi ja pääsin tekemään tilauksen.

Pienen odottelun jälkeen langat tulivat ja pääsin jatkamaan. Sen totesin ettei minusta enää ole neulomaan 20.senttisillä puikoilla kun olen jo lyhyempiin tottunut! Toisesssa sukassa oli pidemmät puikot ja se tuntui kuin olisin heinäseipäitä heilutellut! Muuten tykästyin rinnatusten neulomiseen. Toinen sukka valmistui ikään kuin salaa. Vaikka ihan sujuvasti "looppaan" sukkien niin vaatiessa, niin ehkä kuitenkin mieluummin neulon ihan tavallisilla sukkapuikoilla.

Tykkään sukkien hieman vinoon menevistä raidoista ja värit tuntuivat olevan myös saajan mieleen <3 Maajussi onkin siitä ihana, että hän on aina yhtä vilpittömän iloinen saadessaan uudet sukat =)
 Siksipä hänelle neuloo ihan lystikseen! Tuo lattialla oleva matto on muuten mummoni tekemä ja kudottu ristiäisiini seitsemänkymmenluvulla =)

3 kommenttia:

 1. Hyvinsäilynyt matto :) Minä neulon yleensä aina sukkia vuorotellen, kun en tykkää siitä looppaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo matot ovat olleet juhlamattoina. Siksi ovat kestäneet näin kauan. Ja kun olen muutamana kesänä koettanut pestä koirankarvoja pois olen tajunnut miksi villamatot ovat vain juhlakäyttöön :-D

   Poista
 2. Kiva tarina sukkien kutomisesta haasteineen :) sny18

  VastaaPoista