sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kasseja ja kaaosta

Reppanainen on nyt hyvin pölyinen nainen   : -/  Jotenkin päädyin tänään vintille mylläämään. Kukaan ulkopuolinen ei kyllä huomaa, että olen päiväni siellä viettänyt siivoillen paikkoja. En kyllä tajua miten äiti sen teki... Ei tavaraa varmaan yhtään vähempää silloinkaan ollut, mutta kummasti vaan pysyi laatikot ja nyssäkät järjestyksessä. Nyt, vaikka mä joka kesä heitän vanhaa rojua menemään vähintään pari jätesäkillistä, niin siitä huolimatta ullakko on kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Haluaisiko joku lainata mulle omaa äitiään vaikka viikoksi?
Kun viettää päivänsä laatikoita tonkien, niin sieltä putkahtelee esiin kaikkea mielenkiintoista - vaatteita joista ei tiedä pitäisikö niille itkeä vai nauraa, ja esimerkiksi tämä käsityöpussi!
Siinä sitä on pikkuinen Eija-tyttönen aikoinaan säilyttänyt käsitöitään koulussa. Kiitos vain opettajalle kärsivällisyydestä! Ei ole helppoa koettaa opettaa lapsosta, jolla se peukalo todellakin sijaitsee keskellä kämmentä. Minä kun olin se tyttö, joka sai aikaiseksi vain vaivoin yhden lapasen syyslukukaudessa, kun muut ehtivät neuloa lapasen kumpaankin käpäläänsä.

Viime ajat ovat muutenkin sujuneet kassi-almana. Osallistuin Neulomon jokakeväiseen kesäkassivaihtoon. Omaa kassiani en ole vielä saanut, mutta itse väsäsin maailmalle lähtemään pienoisen farkkukassin. Ei täydellinen yksilö, mutta takuulla tehty suurella sydämellä!
Ertzun blogissa huomasin Garn Studion virkatun kassimallin, joka näytti minunkin taidoilleni sopivalta ja koska naisella ei voi koskaan olla liikaa laukkuja, niin virkata kilkuttelin itselleni lilan pikkulaukun. Osat ovat vielä yhdistämättä ja vuori laittamatta, joten kuva on lavastettu :)  En ole viitsinyt kaivaa ompelukonetta esille muutaman minuutin takia vaan viimeistelen kassin sitten kun keksin vuorin lisäksi muutakin ommeltavaa.
 Kun sain kassin osat virkattua niin aloin vihdoin viimein neuloa projektia, jota olen suunnitellut koko kevään. Tarkoitus olisi tehdä pitäjän rumin pyykkipoikapussi.

Lankana on Isoveli Colori, josta en suin surminkaan käsitä miten kyseiset lankakerät ovat meille päätyneet. Väri on NIIIIN väärä minun värimaailmaani! Mutta ehkäpä sininen väri ei pyykkinarulla roikkuessa niin hirveästi haittaisi...

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo sinun tekemäsi kassi kassivaihtoon! Ja kaunis on tuo virkattu kassikin, minäkin tuollaista aloin tekemään, mutta hukkasin toisen lankakerän jonnekin ja tuolla se nyt odottaa joko purkamista tai sen toisen kerän etsimistä...
    Mukavaa viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Upeita kasseja ja hieno käsityöpussi! Sinä osaat kirjoakin! Se on hienoa. Näytti ihan vohvelikankaiselta se käsityöpussi. Minäkin tein koulussa sellaisen, tosin vaaleanpunaisen.

    VastaaPoista