torstai 2. kesäkuuta 2011

Savolainen kukkaistyttö

Tänään minä- entinen seurakunnan työntekijä- tein syntiä ihan urakalla. Ainakin äiti-vainaa aikoinaan opetti ettei hautausmaalla saa tehdä töitä pyhäisin. Mutta kummittelun uhallakin kävin istuttamassa haudoille kesäkukat tänään. Pakkohan se on pyhänä puuhastella jos ei arkena kerkiä! Ja syntihän se on tuhlailukin ;)    Heti aamutuimaan valjastin vanhan uskollisen nelipyöräiseni ja hurautin sillä sadetta uhmaten Suonenjoelle Rauhalan puutarhalle kukkaostoksille. Ihan mukavasti auton takakontti täyttyikin ja kirsikkatomaatin taimet joutuivat matkustamaan takapenkin jalkatilassa. Turvaistuimeen en sentään kukkasia köyttänyt.
Kotimatkalla sitten ripottelin kukkaset haudoille.

Äiti tosin oli jo ehtinyt kyllästyä kukkien odotteluun ja oli päättänyt kasvattaa itse kukat haudalleen.
Kuvan laatu ei ole niitä parhaimpia, kun haudoilla otin kuvia kännykällä.
Kotiin palattua olikin sitten kiire istuttelemaan kukkasia ruukkuihin.

Tuo karmean pelottavan linnunpelättimen ompelin tässä eräänä sunnuntaina. Toinen lähes samanmoinen päätyi Pesän kuistille. Siellä se hoitelee kärpänpelottimen virkaa. Tarkoituksena olisi että pelätin olisi niin uhkaavan näköinen että kärppäpienokaiset mykistyisivät kauhusta. Ainakin aamutuimaan. Pikkuisilla on valitettavn aikainen heräämisaika! Ja välikatossa sijaitsevassa kotipesässä äidiltä vaaditaan ruokaa kuuluvalla äänellä ja HETI.
Ostamani tomaatit joutuvat kylläkin odottelemaan multaan pääsyä huomisiltaan asti. Enhän mä tänään mitään kasvusäkkejä saanut, kun kaupat olivat kiinni Helatorstain takia! Isä lupasi huomenna kirkolla käydessään ostaa mulle pari säkkiä, joten töiden jälkeen onkin sitten aika päästää tomaattiparat väljemmille vesille ahtaista ruukuistaan ja ojentelemaan juuriaan tilavaan multasäkkiin.

1 kommentti: