lauantai 28. tammikuuta 2012

Peppi Pitkätossu

Syksyn SNY-kierroksella sain silloiselta salaiseltani Jaanalta kaksi kerää Dropsin Fabel-lankaa. Jaanan suositus oli tehdä langasta ihan perussukat, jotta langan upeat värit pääsevät oikeuksiinsa. Kovin piskuisilta kerät näyttivät, joten päätin tehdä sukat kärjestä aloittaen. Toiset kärkisukat minun neulontahistoriassani.

Maajussin villapaita kuitenkin ajoi sukista edelle ja sukat jäivät jumittamaan nojatuoliin. No, nyt on sitten villapaita tauolla, kun odottelen tilipäivää. Sitten saan tilattua lisää lankaa ja pääsen jatkamaan paidan tekoa. Niinpä oli aikaa lopetella Fabel-sukat. Maanantai-iltana ne valmiiksi sain valvoessani pikku-E:n ja vauvaveljen unta heidän kodissaan.

Edelleenkään en osaa hahmottaa kärjestä aloittaessani oikeaa kantapään paikkaa, mutta kyllä sukkia jalassa pystyy pitämään. Ja uskoisin sukkien hieman kutistuvankin ajansaatossa. Sukkien väri kieltämättä on kaunis ja lanka tuntuu ihanan pehmoiselle ja lämpimälle- vaikka ohutta sukkalankaa onkin.
Onnistuit siis käännytysurakassasi Jaana! Nyt olen neulonut jo kahdet sukat ohuesta sukkalangasta saamatta asiasta traumoja!  Tosin tällä hetkellä puikoilta löytyy Jussia, joka sitten onkin hieman tuhdimpaa tekoa =)

5 kommenttia:

 1. Kauniit sukat niistä tuli. Ja yllättävän riittoisaakin tuo fabel on, kun noin pitkät varret sait tehtyä. Minulla on tuo sama ongelma kärjestä aloitettaessa, etten osaa oikeita mittasuhteita kantapäälle. Tosin olen niin vähän tehnyt sillä tekniikalla, että harjoituksen puutetta kai se on :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Olen juuri tekemässä kärjestä aloitettuja sukkia ja kantapään olen joutunut purkamaan kolme kertaa... Ihan vain tuon kohdistuksen takia. Luulen, että nämä sukat jäävät viimeiseksi tätä laatua ja alan tekemään vain normaalisti ylhäältä alas. Mutta kerran on kaikkea kokeiltava :)
  T: SNY parisi

  VastaaPoista
 3. Juu, kerran pitää kokeilla kaikkea- paitsi sellaisia juttuja mistä lähtee henki ;-) TIETENKIN niitä sukkia vois kokeilla jalkaan niin olis helpompi hahmottaa kantapään kohta... nyt olen käyttänyt mittatikkuna normaalireittiä neulottua sukkaa ja sillä taktiikalla sukista tulee hivenen liian pitkät.

  VastaaPoista
 4. Ihana... että sain ilosanomani sinulle taottua päähän... pitänee sinua ilahduttaa jahka pakkaset hellittää =))

  VastaaPoista