torstai 12. heinäkuuta 2012

Kuopijjoon!

Joskus kevään korvalla tuli puheeksi lähiseudun nähtävyydet ja Maajussi teki järisyttävän paljastuksen- hän ei ole koskaan reilun neljänkymmenen elinvuotensa aikana käynyt Puijon tornissa! Moinen epäkohtahan pitää luonnollisesti korjata, ja kun Ompun katsastuksen aika läheni niin päätettiin yhdistää kaksi kärpästä yhdeksi paarmaksi =)

Tiistaina se sitten tapahtui. Pestyn ja imuroidun auton keula Kuopiota kohden ja matkaan. Ensin luonnollisesti oli Ompun vuoro olla estradilla. Olin ensimmäistä kertaa elämässäni seuraamassa hallissa auton katsastusta. Jestas kun jännitti!!! Mutta hienosti Lady Omppu selvisi syynäyksestä ja nyt saapi ajella taas vuoden vapaana ja huoletonna.

Pienen välipoikkeaman jälkeen ajelimme sitten Puijon mäelle aarniometsiä ihaillen. Täytyypä kyllä nostaa hattua ex-työkaverille joka piti tapoinaan treenata kestävyyttään polkemalla ees taas kilpapyörällä Puijon mäkeä! Itse tuskin pääsisin mäen päälle edes jalan, edes yhtä kertaa.
näköalojen katselija lähtökuopissa
Me mentiin ylös ihan hissillä- Maajussilla on loppuviikosta alkaen taas töitä ja kokemuksesta tiedän tornin portaiden nousun tuntuvan pohkeissa jonkin aikaa nousun jälkeen =) ei siis turhia maitohapoille menoja rakkaalleni.  Tiistaina oli tihkusateinen ja tuulinen päivä, joten tornin huipulla olevalla näköalatasanteella oli hyytävän kylmä viima. Itseasiasta tuulesta varoitetaan tasanteelle johtavassa ovessa. Ilmeisesti siellä tuulee aina. Huikeat maisemat sieltä kyllä on ja kun kiertää tasanteen, niin huomaa Kuopion olevan tosiaankin saaristokaupunki! Vettä piisaa joka puolella kaupungin ympärillä.
Katseltiin maisemia vielä hieman lisää ravintolakerroksesta lämpimästi sisätiloissa ennen kuin laskeuduttiin taas hissillä takaisin maan pinnalle. Maajussin pettymykseksi miestä ja tornia en samaan kuvaan saanut mahtumaan. Mutta todisteeksi käynnistä otettiin kuvat samassa pihassa olevan ravintola/hotellirakennuksen edessä.
 Tornin matkamuistomyymälän hintataso oli "turistiluokkaa", joten sieltä ei tullut ostettua kuin muutama postikortti, joita ei koskaan maailmalle tulla laittamaan. Sen sijaan kotimatkalla matkustavaisten tankkauspaikaksi valikoituneelta liikenneasemalta Maajussi sai matkaansa VaraMurun
Nyt miehellä on aina Muru mukana- jos ei ihmismuodossa niin sitten pienoismallina =)

1 kommentti:

  1. Hauska lukea reissustanne, täytyy myöntää etten minäkään tuolla ole käynyt.

    VastaaPoista