sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Sunnuntai-puuhia

Minä olen pitänyt ihan leppostelu-viikonlopun =) ensi lauantai menee ensiapu-koulutuksessa, samaten 10.11 joten pitää nyt nautiskella normaaliviikonlopuista kun voi.

Leppostelun lomassa olen vähän leiponut ja väsäillyt syksyä niin sisälle kuin uloskin.
Joskus, yli kymmenen vuotta sitten, oli aikakausilehdessä ohje, jossa rakennettiin isoon jalalliseen lasimaljaan kanervista asetelma. Jättiläisen konjakkilasia minulla ei ole, enkä hurrikaanilyhtyäkään hennonut kesällä ostaa. Siispä aitasta vanha lasipurkki ja toimeen! Hiekkaa pummin rakkaltani, kivet ovat Finnmarin ostokiviä ja jäkälä lähimetsästä. Lopputulos näyttää sitten tältä!
Rappuset saivat koristuksekseen kulhollisen "ruusuja". Ohje on Maalla-lehden numerosta 6/12
1: Taita vaahteranlehti keskeltä niin, että terävä lehden kärki asettuu varren kohdalle. Varrennypykän voit poistaa. Jätä taitoskohta pyöreäksi, älä nuuttaa litteäksi!
2: Pyöritä lehti rullaksi toisesta reunasta.  Taitoskohta asettuu kukan kärkeen. tästä tulee kukan keskusta.
3:Taivuta toinen lehti keskeltä samalla tavalla ja asettele se ensimmäisen rulaltun lehden ympärille.
4: Lisäile lehtiä, kunnes näyttää hyvältä. Sido ruusu kasaan rautalangalla tyvipäästä.
5: Erottele ruusun terälehtiä hieman irralleen, jotta saat ruususta hyvän näköisen. Voit jo rullatessasi taivuttaa lehtiä enemmän ruusun muotoon.
6: Kestävämpiä ruusuja saat kun suihkautat valmiiden ruusujen päälle hiuslakkaa suojaamaan haalistumiselta.

Harmi vain ettei puutarhasta löytynyt kuin keltaisia lehtiä! Hauskempaa vaahteranlehtien kanssa puuhailu tuossa muodossa on kuin haravanvarressa heiluminen!2 kommenttia:

  1. Nuo vaahteranlehtiruusut on aivan upeita :) Tänään kun kävin kaupungissa niin siellä olisi ollut puistossa vaikka kuinka noita lehtiä. Olisinpas tajunnu ottaa mukaani pussillisen...
    Hauskaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista