sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Ufo laskeutuu ullakolta

Kesällä "siivoilin" hieman vinttiä. Toisin sanoen pengoin laatikoita ja kasoja ja siirtelin niitä paikasta toiseen =)
Nyssäköistä löytyi unohtuneita vaatteita, jotka palasivat vaatekaappiin, kirppiskamaa ja hieman kaatopaikalle matkaaviakin. Niinpä joka laatikkoon tai pussiin oli syytä kurkistaa. Yhdessä pehmeälle tuntuvassa muovikassissa oli jotain harmaata. Se jokin paljastui villapaidan kappaleiksi, jotka vain odottivat yhdistämistä.

Kappaleilla on ollut pitkä odotusaika, koska muistan neuloneeni paitaa silloin kun äiti vielä eli ja oli täysissä voimissaan. Eli paidan kappaleet ovat marinoituneet pussissaan vähintäänkin kymmenen vuotta! Syyslomaviikolla marinointi loppui ja ompelin paidan kasaan. Sen jälkeen kuosittelu ja saunan lauteille kuivumaan. Sinne paita-parka sitten taas unohtui kuukaudeksi...
Tänään sitten paita vihdoin pääsi loppusijoituspaikkaansa eteisen vaatekaapin ylähyllylle, josta se toivottavasti laskeutuu talvipakkasilla lämmittämään minua.
Pitää tosiaankin olla KYLMÄ ennen kuin tuon paidan voi päällensä vetää! Lanka on omien lampaiden villasta kehruutettua (100% villaa?) joten villapaita on todella lämmin. Tuossa edessä on "valesmokkipoimutusta", eli smokkikuviointi on saatu aikaiseksi solmimalla joustimen oikeinneule-raitoja yhteen kuvioinnin saavuttamiseksi.

2 kommenttia: