perjantai 9. marraskuuta 2012

Paperitehtaalla

Sunnuntaina on isäinpäivä ja lapset kautta maan ovat väkertäneet kieli keskellä suuta isillle,  ukeille ja papoille kortteja. Niin myös me rivitalolla. Metrijengin miespuoliset jäsenet ovat vielä niin pieniä, että askarteluista tahtoo tulla enemmänkin hoitotädin kuin itse askartelijan tekemiä. Niinpä pohdin kovasti miten lapsoset saisi enemmän osallistumaan kortin tekoon niin että kortti ihan aidosti olisi lapsen itsensä tekemä?  Mitä pienetkin lapset osaavat tehdä? Repiä! Mitä lapset rakastavat? Vettä! Ja kun nämä kaksi asiaa yhdistetään niin pistetään metriset repimään vessapaperia veteen  =)


Sitten paperimössön kimppuun iski suuri suristaja sauvasekoittimen kanssa ja teki puurosta velliä. Olin aikaisemmin viime viikolla maanitellut Maajussin tekemään meille viiran hyttysverkosta ja rimanpätkistä. Kun tietää miehen pedantin luonteen niin voin vain kuvitella miten hartaasti ja huolella viiraa on äherretty <3

 Otin yhden lapsen kerrallaan pesuvadin äärelle muiden räpsiessä sillä aikaa kuvia toisistaan, leluista ja kirjoista kamerallani. Neitejä ei tarvinnut kuin opastaa, mutta pikku-ukkojen kanssa nostettiin ja "pissatettiin" viira yhdessä. Tässä pikku-Duudsoni (2,5v)  työntouhussa. Kuvan otti isosisko neiti Duudsoni.
Kun paperi oli kipattu pyyhkeen päälle valumaan niin lapset saivat valita kirjan välissä prässätyistä kukista ja lehdistä mieleisensä koristeet korttipaperiin.
Viikonlopun aikana paperit kuivuivat ja tällä viikolla oli lopputyöstön aika. Lapset liimasivat itse isi/iskä tarrakirjaimista paperiin ja kortin taustapuolelle liimattiin kartonki mihin sitten tuli onnentoivotukset ja lapsen nimi.
Tuloksena lapsen alusta asti itse tekemä ja taatusti ainutlaatuinen isänpäiväkortti!

5 kommenttia:

 1. Hienoja kortteja oli. Paperikin oli itse tehtyä.

  VastaaPoista
 2. Onpas hyvä idea! laitanpa korvan taakse vastaisuuden varalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuostahan saa ihan pitkän projekti, kun ensin kerää ne kukat ja lehdet, prässää ne ja sitten alkaa paperitehtailun.

   Poista
 3. Aivan mahtava idea! Täytyy joskus kokeilla!

  VastaaPoista