sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Paukuttaa, paukuttaa, pakkanen paukuttaa

 Lastenlaulu Revontulitanssi alkaa noilla sanoilla. Realistiset sanat; pakkanen totisesti on tällä viikolla paukuttanut 🥶 alimmillaan mittari näytti -37,9 pakkasastetta. Melkoisen jähmeä oli Corolla sinä aamuna töihin lähtiessä tuntikausien lämmityksestä huolimatta. Täytyy myöntää, että mietin töihin lähtiessä onko lähtemisessä järkeä ja että jossain muussa maassa kuin Suomessa kaikki olisikin kiinni ja pysähdyksissä pakkasen takia.

Luojalle kiitos Maajussilla on ollut tällä viikolla vapaata! Muuten olisimme olleet ihmeessä lämmityksen kanssa. Vanhat rakennukset kun on, niin uuneja ja keskuslämmitystä saa lämmittää aamuin illoin. Onneksi on polttopuita mitä ottaa. Siitä kiitos Maajussille, joka puita syksyllä klapikoneella pienemmäksi louskutteli💕

Vaikka kylmää onkin, niin nyt kun aurinko on jo palannut joululomalta ei voi kieltää etteivätkö kirkkaat pakkaspäivät ole kauniita. Joulukuun lauhojen lumisadepäivien puihin jättämä lumi tekee maisemasta suorastaan satumaisen.


Luonnollisestikaan töissä ei olla ulos päästy tulipalopakkasilla. Pakkasta on kyllä hyödynnetty tekemällä jäätaidetta jääpalamuottien ja maitopurkkien avulla. Itselle jatkuva sisällä olo on ollut vaikeaa. Normaalisti kun ulkona ollaan kaksi kertaa päivässä ja tarvitsen päivittäisen happiannokseni. Pakko on ollut iltaisin edes vähän ulos päästä. Muuten menisi järki!

Myös kotosalla ollessa on tullut jäiden kanssa leikittyä. 
Katoavaa kauneutta toki, mutta mitäs se haittaa. Pääasia että saa tuusata omiaan vähän aikaa. Rentouttaa kovasti arjen keskellä!







4 kommenttia:

  1. Pakkanen on tosiaan tehnyt luonnosta kauniin ja minä laiskamatona sitä kyllä ihan mielelläni katselen sukkapuikkojen kera tuosta olohuoneen ikkunasta. Varsinkin kun aurinko nousee päivä päivältä korkeammalle puiden latvoihin ja tekee maisemasta vielä upeamman.
    Mutta ymmärrän sinuakin - kun on johonkin tottunut, niin onhan se tuskaa, kun joutuu olemaan ja elämään vastoin tottumuksia ja tapoja. Ja varmaan alkaa ne taaperotkin jo ulos kaivata 😊
    Ihania jääkoristeita olet tehnyt - tuo perhonen on niin söpö, että odottelin sen lentoon lähtöä pitkän tovin 🦋

    VastaaPoista
  2. Tuo perhoskakkuvuoka on ostettu viime talvena ihan jäädytysjuttuja varten 😃 ja mitä pikkuväkeä tulee, niin kyllä! Ulkoilua hekin kaipaavat pitkällä pakkasjaksolla. Päivät sisällä olivat pitkiä ja levottomia, vaikkei vielä hoidossa paljon porukkaa ollutkaan.

    VastaaPoista
  3. Just tuolla Susun blogissa tuumasin että mykyään ollaan palattu vanhoihin, kunnon talviin mitä oli silloin kun olin vielä nori ja täysjärkinen ihmistaimi. Olen täysin samaa mieltä sun kanssa siitä että kun pakkasta on älyttömästi, niin ainakin osa porukasta voisi jäädä kotiin koska se on sekä ihmisille mutta myös autolle melkoista rääkkiä lähteä liikenteeseen yli -25 asteen pakkasilla ja varsinkin jos lukemat ovat noissa liki neljänkympin lukemissa.

    Kauniita joi sun jäätaideteokset!
    Itse en ole tehnyt kuin niitä ämpärilyhtyjä kun ei ole ollut muka aikaa eikä mahdollisuutta mutta jäästä saa tehtyä vaikka mitä, etenkin jos on taiteellista silmää kuten sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taiteellisesta silmästä en niin tiiä, mutta kai se on ammatin mukanaan tuomaa lapsenmielisyyttä tuusata kaikenlaista. Töissäkin ollaan lasten kanssa jäädytelty kaikenlaista; esimerkiksi silkkipaperisuikaleet maitopurkkiin jäädytetyssä "tiilissä" ovat tavattoman kauniita. Ja samalla pikkuväki saa harjoitusta hienomotoriikassa, kun revitään, rytistetään ja tungetaan silkkipaperia.

      Poista