maanantai 6. helmikuuta 2012

Kesää kohti

Jopas on ollut nautinto katsella pakkasmittaria tänään! Yksinumeroinen miinuslukema on balsamia silmille viime viikon kolmenkymmenen kahta puolta sutkuloineisiin asteisiin. Selkä vääränä tässä on saanut kantaa puita uuneihin ja vetää tikkurin tiukasti jenkkakahvojen peitoksi, hrrrrr!! Onneksi sisäistä lämmitystä on saanut selailemalla ilmestyneitä siemen/taimikuvastoja.
 Äitimuorin eläessä hinnastoista tilattiin aina ihan reilut satsit siemeniä, mutta tytöstä puutarhuri pahenee, joten minä en ole paljoa tilaillut. Ei ne minun taidoillani, ajankäytölläni ja tarmottomuudellani tulis hoidettua kuitenkaan. Jotain pakollista on kuitenkin joka vuosi hankittava. Varsinkin kirsikkatomaatin siemeniä- oranssiaSun Gold- lajiketta ei ainakaan täältä saa mistään taimimyymälästä... ja ilman JUURI SITÄ lajiketta ei ihminen voi syyskesäänsä viettää. Myöskin zuccinit, sorry siis kesäkurpitsat, ja talvikurpitsat olen yleesä kasvattanut siemenestä. Ja tietenkin kukkia, kukkia, kukkia! Aivan erityisesti rakastan kehä- ja silkkikukkia <3 orvokkejakin rakastan, mutta niiden taimikasvatus on sen verran vaivalloista että olen pakotettu ostamaan valmiita orvokkeja. Vanha ja hämärä talo asettaa omat rajoituksensa taimetukselle.Ne tomaatitkin ovat yleensä melkoisia horttuloita päästessään vihdoin muuttamaan kasvihuoneeseen.
Vaikkei hinnastoista tilaakaan kuin muutaman pussukan niin ihana niiden kuvia on katsella... ja haaveilla miten minäkin sitten joskus eläkkeellä.....
Mutta nyt Reppanaisen maha kurisee siihen malliin, että on iltapalan aika! Hauskaa helmikuista viikkoa kaikille <3

3 kommenttia:

 1. Onnea taimien kasvatukseen. Kävinpä eilen postin sivupisteessä jättämässä jotain kuljetettavaksi. Ja näyttääpä olevan jo Kuopiossa asti tällä hetkellä :) Eli viimeistään huomenna perillä.

  VastaaPoista
 2. Hups allekirjoitus unohtui, eli edelliseen lisäten; Terveisin,
  SNY-parisi :)

  VastaaPoista
 3. Jihaa!! Kiitos jo etukäteen paketista... tosin en mä sitä varmaan ainakaan ennen perjantaita saa, kun pakettikortti kiertää pitkin maita ja mantuja ennen kuin päätyy minulle :(

  VastaaPoista