sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kevätsiivouksen aika!

Tämän kevään lämpimin päivä! Sekä myös aikaslailla mukava päivä =)
Heti aamutoimien jälkeen suunnistimme Maajussin kanssa nuorimman hoitolapseni VauVelin 1-vuotissynttäreille. Päivänsankari tosin oli aamupäivänokosilla, mutta isoveli oli jo ehtinyt kovasti meitä odotella ja traktorihommat alkoivatkin lähes välittömästi. Pari tuntia vierähti kuin siivillä lattialla poikien kanssa leikkien kahvi-ja kakkutankkauksen välissä!

Rankan juhlinnan jälkeen olikin sitten taas arkisten askareiden vuoro ja aika täyttää Laran lava erinäisillä tarpeellisilla hyödykkeillä. Olin jo viikolla päättänyt, että sunnuntaina Pesässä siivotaan talven jäljet pois... ja niin ne myös siivottiin. Ihan pihaan ei mökille vielä autolla pääse, mutta onneksi maajussin lihaksilla siirtyy painavampikin vesiastia muutaman sata metriä <3  vietiin pihasta lämmin vesi, ettei tarvinnut niin voimallisesti kaminaa lämmittää. Pienet tulet kyllä tehtiin, että saatiin hieman lämpöä ja samalla kuivateltua hormistoa talven kosteudesta.
On se vaan kumma miten paljon hauskempaa Pesää on siivota kuin kotona! Alkuperäinen suunnitelma oli pestä ja lakaista hiirivainajan jäljet kaapista ja puistella matot. Ne kyllä tehtiinkin, mutta innostuin myös pesemään kaikki mökillä olevat astiat ja pyyhkimään ikkunalaudat ja oven! Nyt on puhdas mökki odottamassa yöpyjiä.

Vapuksi mökille mennään jos nyt ei ihan taivaalta tule vanhoja mummoja helmat korvissa. Tai ehkä silloinkin, onhan meillä ehjä katto ja suuret satenvarjot!

3 kommenttia:

 1. =) Onpa ollutkin mukava viikonloppu sinulla. olen itse ihmetellyt samaa, että mökin siivoaminen sujuu jotenkin ihan eri ajatuksella kuin kotona. Ehkä sitä pitää mökillä oloa lomana ja hyötyliikuntana ja kotona siivoamista pakkopullana. Minua kun tuo siivoaminen ei oikein innosta.
  Onneksi muuten Vapuksi on luvattu hieman parempaa säätä... Ettei tarvitse niitä mummoja väistellä ;)
  T: SNY

  VastaaPoista
 2. Oli tosiaan kiva päivä eilen! Pikku-E, päivänsankarin isoveli, muisteli vielä tänään hoidossakin että Eija kävi, Juha kävi =)

  VastaaPoista
 3. Hyvää vapunviettoa teille sinne mökille! Mekin mennään vapuksi maalle.

  VastaaPoista