torstai 17. toukokuuta 2012

Kevätpuuhia

Eilen illalla, heti kun se vain oli mahdollista, ryntäsimme Pesään Helatorstain viettoon. Lara-parka oli pakattu täyteen kaikkea mitä joutilaina pyhänviettohetkinä saattaa ihminen tarvita; moottorisaha, maitokärryt jne.

Miten hyvälle taas tuntuikaan päästä mökille! Tällä kertaa aivan erityisen ihanalle, koska tiesi jo mennessään ettei mitään aikatauluja tulisi olemaan... meistä riippumattomista syistä koko mökille pääsy oli jo ollut hetken vaarassa, joten tuntui lähes ihmeelle kun viimein avattiin ovea lukosta!

Maajussi sytytteli tulet kaminaan ja kiukaan alle minun raahatessa vesikanistereita sisälle. Homma jonka haluan ehdottomasti tehdä, koska siinä saan käyttää Peppi-solujani =)   Ilta oli niin lämmin ja aurinkoinen, ettei millään maltettu pysytellä sisällä, vaan hajautettiin pihamaan haravointiurakka kahdelle päivälle. Noin kolmannes pihasta haravoitiin jo illalla ennen kuin maltoimme parkkeerata haravat yöpuulle ja siirtyä iltateen keittoon. Ilta-aurinko paistoi ikkunoista suoraan sohvalle joten sain ihailla valokeilassa paistattelevaa maajussia <3

Aamulla sitten heräiltiin oikein pitkän kaavan mukaan ja kiireettömästi ennen kuin edes ajattelimme päivän töitä. Aamiaisen valmistaminen on Pesässä ajautunut Maaajussin leveille hartioille, joten sain vielä ylimääräisen hetken peiton alla miekkoseni keitellessä puuroa.
Yöllä oli satanut, mutta ei mitenkään kohtuuttomasti, joten hiljalleen hivuttauduimme haravan varteen takaisin ja ruopsuttelimme loput pihasta.


Meillä onkin siitä erikoinen mökki, ettei siinä ole takapihaa laisinkaan! Varsinainen etupiha on (minun mielestä) rantaan päin, koska sieltä on sisäänkäynti mökkiin, mutta eihän takapiha voi olla ensimmäisenä pihaan tullessa?! Eli silloin myöskin sisääntulopuoli tontista on etupihaa, eikö niin?
Yllättävän paljon haravoitavaa olikin! Suorituksen jälkeen oli jo ihan pakko vähän huilia ja juoda kahveet että jaksoimme taas jatkaa mökkeilyä.

Maajussi kaatoi viime kesänä muutaman tuulenkaataman koivun ja niistä yksi pätkittiin tänään. Muut ovat niin rantalotteikossa tällä hetkellä ettei sinne ole vielä mitään asiaa. Kahluusaaappat siellä tarvitsisi :(

Minä porstasin edellisten omistajien tontin laitaan jättämän puutarhapöydän, mutta ei siitä enää kalua saanut... ainakaan minun makuuni. Pöydän pinta oli niin kulunut ja pöydällä läsöttäneiden halstareiden ym. grillisälän ruostuttama, etten minä sitä pihaani hyväksy! Ollaan mieluummin ilman siihen asti kun voidaan hankkia kunnon puutarhakalusteet. 

Vaikka oltiinkin  Pesässä melkein vuorokausi, niin kesken aika taaskin loppui! Paljon jäi päähän pyörimään ajatuksia ja touhuamisen ituja. Onnksi uusia mökkeilypäiviä tulee ja heinäkuussa kesäloma, joka mahdollistaa pidemmänkin oleilun mökillä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti