sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Mepä ollaan samikset!

Maajussihan sai seiskaveikan sateenkaari-sävystä itselleen salaiset saunasukat talvella. Lankaa luonnollisesti jäi. Neuloin jämäkerästä töihin villaisen pallon Arnen ja Carloksen Joulupallojen ohjeella, mutta eihän palleroiseen paljon lankaa mene.
Haudoin aikani lankoja kammarin kaapin päällä, mutta toissa lauantaina viikkosiivousta vältellessäni sain päähäni aloittaa langasta Magic loop-sukat. Ostin talvella Varpaista varrensuuhun-kirjan, koska tuntui että kaikki tekevät sukkia Magic loop-tekniikalla. Kirjaa suosittelen, perusohje on tosi selkeä. Jopa niin selkeä, että toimii etänä =)  Minulla kirja oli täällä ylhäällä kirjahyllyssä ja aloitin sukkani alakerrassa tuvan pöydän ääressä.

Kun päätin aloittaa sukat, niin nehän piti luonnollisesti aloittaa heti eikä viidestoista päivä! Ei siinä ehtinyt mitään portaita juoksentelemaan eestaas. Kieltämättä piti ensimmäisellä kierroksella hieman pähkäillä sitä miten sitä pyöröpuikkoa vemputetaan sukkaa tehdessä. Mutta kun vauhtiin pääsin, niin sukat lähtivät etenemään lähes normaalivauhtia. Ihan perussukathan nuo ovat, ei sitä nyt heti ensimmäisellä kerralla mitään pitsihärpellyksiä sentään!
En tiedä mikä mielenhäiriö sukkia neuloessa tuli, mutta erehdyin sovittamaan teriä! Niinpä mulla ensimmäistä kertaa elämässäni on sopivan mittaiset kärjestä aloitetut sukat! Kolmas kerta toden sanoo =P Samaten sain ensimmäistä kertaa aikaiseksi siistin näköisen tiimalasikantapään! Ehkä jo sitten seuraavissa kärjistä aloitetuissa sukissa on vahvistettu tiimalasi. Tähän asti olen neulonut ihan vaan tavallista neuletta, mutta huhut kertovat että toisinkin voisi tehdä...4 kommenttia:

 1. Kyllä tuosta sateenkaaresta tulee aina niin pirtsakkaa:)

  VastaaPoista
 2. Just sopivat vedettäviksi jalkaan silloin kun maailma murjoo ja räntää sataa niskaan vaikka aurinko muille paistaakin :)

  VastaaPoista
 3. Hienot! Olen kerran kokeillut tuota kärjestä aloittamista ja se pahuksen kantapää tökki niin pahasti, että jouduin purkamaan ja vasta kolmannella kerralla tuli sopivan kokoiset sukat. jotenkin en osannut yhtään hahmottaa missä kohtaa se kantapää piti aloittaa =D Ja tuo sateenkaari lanka on sitten niin kaunista!
  T: SNY

  VastaaPoista