___________________________________

___________________________________

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pupu kulkee palmikoissa

Tilasin syksyllä Novitan postikuluttoman viikonlopun aikana itselleni Jussipussin, jossa on 4 kerää Jussi-lankaa. Värit ovat yllätys. Minun pussissani oli 2 kerää harmaata ja 2 kerää marjapuuron punaista Jussia. Harmaasta piti tuleman uudet kirkonkyläsukat Maajussille. Ohjekin oli jo mietittynä- Kalajokisukat.

Itsenäisyyspäivän tienoilla sukkia aloittelin. Kalajoki-sukathan ovat sitä jokikohtaa lukuunottamatta sileää neulosta ja sileä neule väljempää kuin joustinneule. Niinpä Kalajoesta tuli enemmänkin pohjanlahti- jopa minun piukeantiukkuvalla neulekäsialallani. Siispä jälleen kerran purkuun. Kuulostaako tutulle? En näemmä osaa tehdä mitään kerralla loppuun, vaan aina puraisee purkoosi =O

Uutta mallia mietin pitkään ja hartaasti ja kuinka ollakaan silmäni osuivat siihen toiseen puoleen Jussipussia. JOOO, kuviosukat! Sellaisia ei Maajussilla olekaan. Toivoa täynnä ja omiin kykyihini luottaen aloin puikittaa kuvioita. MUTTA taas purettiin... haalean punainen ja harmaa olivatkin aivan liian lähellä toisiaan ja kuvio katosi taustan harmauteen. Kaksi purkukertaa takana, PLÄÄH! Sitten mietittiin entistä tarkemmin, selattiin erilaisia neulekirjoja ja -lehtiä ja mietittiin lisää.

Jouluaattona näin sitten valon. Sukista piti tuleman palmikkosukat Novitan sukkalehdestä mallia B. Neulomalla mallikaavion kaksi kertaa sain varren täydeltä palmikoita. Terään tuli sitten kaavio yhden kerran.Yhden sukan neuloin nopeasti ja toistakin kantapäähän asti. Sitten tuli uusi vuosi ja uudet innostuksen aiheet. Sukat kyllä muistuttelivat itsestään, joka kerta kun kuljin neulevakan ohi ja huono omatunto kasvoi päivä päivältä. Tällä viikolla sukkien huuto alkoi olla niin äänekästä, että siihen oli pakko reagoida. Tämän päivän olenkin istunut pehmoisella pyrstölläni hyvin tiiviisti ja lopputulos on sitten tässä!

Kaaviossa on pikkupalmikoita ja sitten yksi leveämpi, joten tein oikean jalan sukan peilikuvaksi saadakseni isomman palmikon jalan ulkosyrjälle. Siinäpä sitä sitten olikin skarppaaminen, että muistin lukea kaaviota vasemmalta oikealle eikä oikealta vasemmalle. Varsinkin kun terässä kuvio alkoi kaavion keskivaiheelta!
Yhtään kertaa en silti joutunut ottamaan uusiksi ja ukko-kulta on hyvin onnessaan tällä hetkellä upouudet sukat pikkujaloissaan <3 ja onnellinen mies on se pääasia, joten loppu hyvin, kaikki hyvin!

3 kommenttia:

 1. Wau mitkä sukat! Noilla kelpaa kyllä tepastella missä vaan! :D
  Allekirjoittanut on myös Novitan sukkalehden suurkuluttaja, tosin koskaan en (mukamas) keksi sieltä mitään kivaa/taitojani vastaavaa mallia, jonka pariin ryhtyisin. :)

  Mukavaa alkuviikkoa!

  -Sny

  P.S. Paketti on tänään lähdössä posti-Paten matkaan ;)

  VastaaPoista
 2. Tuolle miehelle on NIIIN ihana neuloa, koska Maajussi on aina yhtä vilpittömän onnellinen siitä, että HÄNTÄ VARTEN on tehty itse jotakin taitoa vaativaa =) En ole hennonut paljastaa, etteivät esimerkiksi tuollaiset palmikkosukat vaadi insinöörin koulutusta ;)

  VastaaPoista