keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Väriä varpaista alkaen

Maaliskuun SNY-paketissahan oli 2 kerää Lana Grossa-lankaa. Ihanaa, raidallista ja punasävyistä! Niin ihanaa lankaa, että se piti ottaa heti puikoille ja mukaan synttäreiden juhlistamisreissulle. Etsin Novitan sukkalehdestä kärjestä aloitettavan pitsimallin, koska onhan noita perussukkia jo tullut neulottua. Pakkailin yöpymisvarusteita viikkosiivouksen sivutuotteena ja niinhän siinä sitten kävi, että kun perillä pengoin laukkuani niin eihän siellä mitään Sukkalehteä ollut!

Mutta puikot olivat ja varpaiden kärjestä sukat aloitin. SNYni sanoi viestissään, että keräparista saa sukat- siis yksi kerä per sukka. Halusin nähdä minkäkokoiset sukat siitä kerästä tuleekaan. Aika pitkäthän niistä tuli =) pikkunyttönen jäi vielä lankaa jäljellekin!
 Raitoja en saanut passaantumaan samaan malliin, mutta haitanneeko tuo mitään? Olisi pitänyt neuloa pyöröpuikoilla, niin olisi pystynyt etsimään saman kohdan langasta. Ostoslistalle siis tarpeeksi ohuet puikonpäät...Hieman kyllä hämmästyin etteivät kerät alkaneetkaan samalla värillä =O Toinen sukka siis neulottu kerän päältä ja toinen sisältä. Hyvät sukat vaikka raidat ovatkin vähän heikun heikun!

Jälkiruokana saatte huhtikuun inventaariokuvan neuleapureistani.

Silmukkamerkkejä, lisää silmukkamerkkejä, kerroslaskuri, neuleenpäättelyneuloja, puikonpäänallet, puikkomittari (toinenkin löytyy, sellainen terällä varustettu) ja palmikkopuikko. Tuon palmikkopuikon lisäksi minulla on kaksi Knit Pro:n palmikkopuikkoa. Niistä en tykkää, koska puikossa on silmukoiden tippumisen estävät urat. Ainakin minun tiukan käsialan silmukat janttautuvat vähän liiankin hyvin sinne uraan ja niitä joutuu sitten lypsämään sieltä ylös.. Sujuvuus ennenkaikkea!

8 kommenttia:

 1. Hienot sukat, eikä se haittaa, että ovat erilaiset. Lapseni sanoi, että hän päättää aina erilaisista sukista kumpi on oikean ja kumpi vasemman jalan sukka ;)
  Minulla on koko ajan suunnitelmissa kokeilla sekä sukan aloittamista kärjestä että kahden sukan samanaikaista neulomista pyöröpuikoilla. Kumpaakaan en vielä ole saanut aikaseksi.

  VastaaPoista
 2. kauniit sukat!
  Ja värit menee toisinpäin, jos aloitat toisen kerän päältä ja toisen sisältä. Jos haluaa värien mennä samoinpäin, niin aloittaa molemmat joko päältä tai sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisessa kerässä aloituskohta oli monta väriä eri kohdassa kuin toisessa. Eli en olisi saanut sukista saman pituisia jos olisin kerinyt esiin oikean kohdan. Tuolla konstin niistä tuli kuitenkin "vain" väärin päin raidoitetut. Jos olisin aloittanut molemmat päältä niin silloin ne raidat vasta olisivatkin vinksottaneet =)

   Poista
 3. Näinhän se on, joudut kerimään joskus aika pitkällekin, löytääksesi saman aloituskohdan. Kivat, iloiset ja energiset sukat neuloit! Eiköhän jalkasi halua liikkua, vaikka tanssia tai hypähdellä näissä sukissa?

  VastaaPoista
 4. Jee, langalle on jo tullut käyttöä! :) Hienot sukat!

  Kyselin lankoja ostaessani, että meneekö kerät yksi yhteen ja myyjäkin sanoi, että ei todennäköisesti mutta kuten jo todettu, haitanneeko tuo. ;)

  Onko muuten KnitPron sukkikset olleet hyvät? Kannattaako itsellekin hommata?

  Huomenna (vihdoin!) lähtee puuhapaketti postiin. Viikonlopuksi ei varmaan ennätä mutta eiköhän sieltä löydy jotain kivaa ensi viikollakin. :)

  ❤: Sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketti lähti, suuntana savo. :)
   Ihanaa viikonloppua!

   ❤:Sny

   Poista
  2. Vasta nyt tajusin, että sinulla on kaksi kommenttia tässä samassa =) Niitä uusia Knit Pro-puikkoja en ole vielä korkannut, mutta minulla on ennestään Knit Pron sormikaspuikot. Tykkään aivan hirveästi!! Lanka liikkuu todella hyvin, puikot eivät väänny niinkuin bambuiset ja ne on nätin väriset <3 Vielä pitäisi hankkia ne neliskanttiset Knit Prot =) Niitä on niin paljon kehuttu!

   Poista
 5. Ihanat sukat, tykkään väreistä kovasti!

  VastaaPoista