sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Moottorin ääniä ja koneöljyn tuoksua

Ensi viikolla vietän säilöntälomaa ja alkavan loman kunniaksi käytiin eilen Maajussin kanssa vähän kylillä humputtelemassa. Heinäkuisen kesäteatteri-matkan aikana bongasin käsiohjelman mainoksista maininnan Tupaswillan perinnepäivistä ja päätin siltä istumalta, että sinne mennään jos se vain suinkin olisi mahdollista! Ja sinnehän mentiin... vaikka hieman jännitinkin tyräleikkauksen jäljiltä kasaan tikatun miehen liesuamisen sietokykyä. Hieman mies arpeaan nukkumaan mennessä valitti, mutta muuten päivä kyllä sujui ongelmitta.

Tupaswillassa oli näkemistä ja kokemista kaikille aisteille- vanhoissa traktoreissa on aivan omanlaisensa ääni, höyrykoneet puksuttivat ja koneöljy haisi silmien ahmiessa kaikkea mielenkiintoista ympäristöstään. Perinnepäivät olivat nimensä veroiset. Tavallista markkinakrääsää oli yhden metrilakukojun verran. Muutoin kaikki paikalla oleva myytävä liittyi jollakin tavoin päivän teemaan. Oli rompetoria,lihakeittoa, nokkoslettuja (ja tietenkin makkaraa) sekä erilaisia käsityöläistuotteita. Meidän mukaan lähti tämä kaunokainen


 nyt kyllä hieman kaduttaa etten ostanut hälle kaveria... onkohan 100g liian vähän jonkinlaiseen huiviin? Lanka on Pirtin kehräämön 100% villalankaa ja väri on punapuunkuorta. Toisaalla alueella oli myös langan värjäri väripatojensa kanssa. Mukaan tarttui myös värjäyskärpänen. Josko sitä ensi kesänä elvyttäisi vanhan harrastuksen taas henkiin?

Se mitä me tulimme alueelta hakemaan olivat vanhat traktorit
Zetorit paistattelevat ihailevien katseiden alla
Zetorit kuskeineen kilpailivat myös aikaa vastaan kiihdytyskilpailussa moottorien ulvoessa asiaan kuuluvasti

Kun alueella kierteli ja ympärilleen katseli niin ei voinut välttää ajatusta, että nykypäivään tultaessa koneet ovat muuttuneet toistensa näköisiksi tusinatuotteiksi. Vanhassa kalustossa on enemmän muotoja ja persoonallisuutta =)

Kelpaisi tällä maajussin riiuulla käydä ullakkokamarin neidon luona

                                                                                                                                                                              Alueella oli myös työnäytöksiä. Tässä on menossa viljan puinti puimakoneella

Paikalla oli myös Pirunpellon Porsasauto
Onhan Tupaswillan isäntä näytellyt Pirunpelto-tv-sarjan Asseria. Alueella mutkitteli myös Kanttori Piiparinen mopoineen- ei toki aito vaan "valepiiparinen", mutta aivan aidon oloinen ja käytöksinen!

Kun sääkin oli aurinkoinen ja lähes kesäisen lämmin, oli päivä aivan huikea!! Suunnistimme vielä perinnepäivien jälkeen Vaajakoskelle serkkuni luo kyläilemään ja muutaman tunnin rupattelun jälkeen lähdimme kohti kotisaunan lauteita. Joulukuun alussa Tupaswillassa olisi yksipäiväiset joulumarkkinat. Olisikohan Maajussilla silloin vapaapäivä? Tekisi niiin mieli lähteä tonttuilemaan!3 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut kiva päivä :)

  VastaaPoista
 2. Moi. Ja hyvää syyskuun alkua. Kivan näköinen auton kuva tuo kolmanneksi viimeinen. Siinä kelpaisi istuskella kyydissä. Ihanan väristä myös tuo ostamasi lanka.
  T. SNY-parisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta sano, kyllä tuolla kelpaisi huristella! Ei vaan taitaisi olla kovin lämmintä kyytiä talvisaikaan? Ilmankos miehillä vanhoissa elokuvissa onkin muhkeat turkit päällä autoilemaan mentäessä =)

   Poista