torstai 5. syyskuuta 2013

Tyttö tuubissa

Viime kevään SNY-kierroksen tekemispaketissa sain silloiselta pariltani Rowan purelife-lankaa ja Titityyn pitsisen tuubihuivin ohjeen. Koskaan aikaisemmin en ollut silkkisekoitelankaa omistanut, joten aika pian lanka sai houkuteltua itsensä puikoille. En oikein koskaan ole tajunnut tuubihuivien käyttötarkoitusta enkä sellaista  neulonut. Puolivälin ohitettuani tulikin uskon puute ja meinasin purkaa tekeleeni alkutekiäisiin. Näyttääkö se ihan tyhmälle? Tuleeko huivia IKINÄ pidettyä? Pitäiskö kuitenkin tehdä langasta vaikka kesätoppi? Pujottelin huivintekeleen "kasaan" pyöröpuikon ympärille ja mallasin sitä kaulaani. Hämmästys oli suuri, kun huivi näyttikin ennakkoepäilyistä huolimatta hyvälle! Niinpä annoin armon käydä oikeudessa ja neuloin huvin huiviksi niin pitkään kuin lankaa riitti.


Itse asiassa neuloin huivia vähän liiankin pitkään. Vasta kun huivi oli päätelty ja pingotettu, tajusin etten ollut jättänyt yhtään lankaa ompelua varten! Siinäpä sitten huivi jäi marinoitumaan kesän yli ja odottamaan hetkeä jolloin tilaisin netistä kerän samaa lankaa. Kesä kului ja tuli syksy. Huivi odotti mytyssä korin pohjalla, kunnes... tuli Äiteen silmänpainekontrollin aika toissa päivänä. Koska hankintalistallani oli synttärilahja herra 4v:lle manguin itseni mukaan kyytiin. Aamulenkillä mietin mitä päälle Kuopioon ja mieleni perukoilta pomppasi tuubihuivi. Näyttäisi varmaan ihan kivalle poolopaidan kanssa... Mitähän lankoja ullakolta löytyisi? Jokunen hetki penkomista ja peuhuutusta ja käsissäni oli hieman lilaan vivahtava villalangan nyttönen. Ei aivan samanvärinen kuin huivi, mutta niin lähellä että kelpuutin langan. Lopputuloksesta langan väärän värisyyttä ei huomaa.
Ehkä huivi saisi olla hivenen pidempi, silloin se laskeutuisi nätisti myös useamman kerran kaulan ympärille kieputettuna. Syysasusteena menee kyllä tuolla tavalla yksinkertaisenakin ja tarpeen vaatiessa huivin voi kiepsauttaa kaksin kerroin ja nostaa toisen kierroksen suojaamaan korvia.

2 kommenttia:

  1. Kaunishan tuosta tuli, hyvä että lopulta löytyi innostus viimeistelyyn =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla tahtoo valitettacasti olla aina, että teen kyllä reippaasti neuleen valmiiksi -tai ainakin melkein- mutta se viimeistely, kasaan ompelu tms jää roikkumaan. Yleensä hyvinkin nopeasti ohi oleva vaihe, mutta kun ei vaan saa tehtyä...

      Poista