keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Mielenrauhaa

 Rakastan työtäni 🥰 Kun viisi vuotta sitten tähän aikaan syksystä puputin kolmiolääkkeitä kuin karamellejä ja odottelin kutsua kirurgin veitsen alle, jouduin pohtimaan mitä sitä tekisi mikäli selästä ei leikkaamalla kunnollista tule? En oikein keksinyt mitään muuta mikä kiinnostaisi kuin työ lasten parissa. Ehkä työ koirahoitolassa?  Mutta jos ei kauaa kärsi seisoa eikä istua olisi aika mahdotonta löytää itselleen työtä. Tiedän vain yhden ammatin, jota voi tehdä selällään.  Silläkään ei rikastumaan täälläpäin pääsisi, kun kunnan väestörakenne on eläkeläisiin painottuva 🙃 Onneksi selästä tuli ihan kelvollinen ja pystyin palaamaan työhöni.


Vaikka työtäni rakastankin, myönnän sen kuormittavuuden. Melu ja jatkuva sosiaalisessa kontaktissa olo vie välillä mehut! Ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tarvitsen mahdollisuutta nollata itseni olemalla yksin. Mieluiten ihan hiljaisuudessa.

On todellinen onni, että Maajussi heittäytyi villiksi kolmisen vuotta sitten ja laajensi tiluksiaan naapurin puolelle. Ukkokultani on hyvin harkitseva ja kun "Teboilin parlamentti" vihjaisi perikunnan laittaneen naapuritalon maineen myyntiin asiaa pohdiskeltiin huolella. Investointi olisi kieltämättä iso. Mutta toisaalta metsässä ei raha menisi hukkaan ja vanhan asuinrakennuksen ja ulkorakennusten lisäksi kauppaan kuuluisi rantasauna. 


Kivenheiton päässä kotoa oleva rantamökki on ollut Maajussin pitkäaikainen haave. Kyllähän minullekin uimapaikka kelpasi ja kun  kävimme tutustumassa Ylätupaan henki vanhasta rakennuksesta rauha ja tuli olo, että täällä meidän pitääkin olla


Niin kaupat syntyivät ja Ylätupa lisukkeineen oli meidän 💝 tai no, virallisesti tietenkin Maajussin. 
Varsinkin keväänä jolloin Maajussi maakaupat teki Hanis-biitsi oli todella tärkeä pään kasassa pysymisessä! Silloin olin isompien lasten ryhmässä ja siellä oli kaikenlaista. Oli suorastaan elintärkeää, että pääsin iltaisin uimaan ja tuijottelemaan tyhjyyteen ilman, että kukaan tarvitsi minua. Ja mikäpä näitä maisemia on tuijotellessa 😍



Vaikka nyt asiat työn suhteen ovatkin ryhmän vaihdon jälkeen huomattavasti paremmin on Biitsi edelleen sielunmaisemani ja sinne rynnistän heti, kun se vain keväällä on mahdollista ja rantasaunakautta jatketaan niin pitkälle kuin vain säät syksyllä sallivat. Hanis-Biitsillä tätäkin nyt naputtelen lämpenevän kaminan naksuessa taustalla ja kiukaan lämmetessä seinän takana. Kullan huuhdontaan päästään, kunhan Maajussi iltatöiltä palajaa ja taidanpa Keiteleen aaltoihin myös pulahtaa illan aikana. Mutta nyt höpinät seis ja lisää puita kiukaan alle!


5 kommenttia:

  1. Uuden ammatin keksiminen on melkoista pohdintaa, kun terveys vie työkyvyn - kun siinä ei kyse ole vain sinusta itsestäsi, vaan on otettava huomioon myös ne muut, keiden kanssa työtä sitten tekisit.
    Jouduin perustelemaan, mikähän hän nyt olikaan titteliltään, kerran jos toisenkin, miksi en voi tehdä sitä ja miksi en voi tehdä tota - sen lisäksi, ettei ole koulutustakaan moiseen.
    Onneksi kaikki on hyvin - olet saanut selän kuntoon ja olet työssä jota rakastat, sulla on Maajussi vierellä ja tuollainen ihana paikka missä kuunnella hiljaisuutta työpäivän päätteeksi.
    Onnentyttö!
    (Meillä on taas melkoinen puhuri ja sähköt katkesivat, tunnelmoidaan kynttilän valossa 🧡)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pöllönen, Onnentytöksi kyllä itsekin itseni miellän- Jo pelkästään Maajussin olemassaolo elämässäni on ihmeellisin asia maailmassa 💓 mitä säätilaan tulee, Savossakin tuulee ja tuivertaa! Just ehdittiin lauteelle, kun alkoi suoranainen myrskytuuli. Kun tuulee Keiteleen selältä päin, ehtii tuuli kerätä matkan varrella melkoisen voiman. Pakko oli hetkeksi mennä sateeseen ja tuuleen seisomaan kesken saunomisen. Myrskylintu sisälläni nauttii tuulesta ja saa siitä energiaa! Toki myrskytuhot ovat sitten eri asia.

      Poista
  2. Ollapa tuollainen paikka!
    Se on totta että kun on päivän ihmisten kanssa, kaipaa todellakin omaa rauhaa ja mikä sen parempaa kuin rantasasaunalla varustettu mesta. Oli niin kaunis rantamaisema kuvassa että pakko on kysyä, oletteko ajatelleet tehdä rantasaunasta ympäri vuoden asuttavaa? Ennen se oli vaikeampaa mutta nyt on lupamääräykset (ainakin näilllä selkosilla) helpottuneet sen verran ettei se ole enää mahdotonta. Tietysti on pienemmät tilat mutta kevättä ja syksyä voisi jatkaa pidempään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on siis pelkkä saunarakennus- sauna ja pikkuinen oleskelutila 😊 kelpaa meille ihan tuollaisena. Sitä saunakautta kuitenkin riittää vähintään puolet vuodesta. Ja se vanha asuinrakennus on helleöiden pakopaikka. Kallion päällä oleva mökki on ihanan viileä, silloin kun missään muualla ei enää pysty kunnolla nukkumaan.

      Poista
    2. Hiljaisuuden lisäksi rantamaisema auttaa laskemaan kierroksia. Esimerkiksi tänään olen ollut niin ärsyyntynyt, että pakko on kohta lähteä rantaan! Ehkä veden ja/tai tulen tuijottaminen rauhoittaisi ja saisi harmituksen laskemaan. Jos jo ennakkoasenne on se, että joku-varsinkin pieni ihminen- on vaikea, niin kyllähän tilanteesta saa haasteellisen 🤬 vai olenkohan minä liian idealisti tähän ammattiin, kun näen Hyvää jokaisessa.

      Poista