sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Viikon valitusvirsi

Viime postauksessa kirjoitin puolukkachutneysta ym.suunnitelmista tälle viikolle. Töihinkin suunnittelin vaikka mitä "ylimääräistä", kun syyslomaviikon takia lapsia olisi vähän.

Kuinkas sitten kävikään? Viime aikoina pikkupiltit ovat olleet enemmän tai vähemmän räkäisiä. Ja kukas se heidän kanssaan eniten lattialla pyörii syli täynnä räkänokkia? No minähän se ja niinhän siinä kävi, että lentsupöpö hyppäsi minunkin nenääni 🤧 maanantain vielä olin töissä, mutta seuraava yö meni kurkkukipua potiessa ja tiistaiaamuna pitikin pirauttaa töihin, etten ole työkykyinen. Loppuviikko meni kotona haahuillessa ja Maajussin kainalosta Love&Care-hoitoa tankatessa.

Sen verran sain torstaina aikaiseksi, että kotikotona leivinuunia lämmittäessä survoin loput puolukat tekeytymään viinihapon kanssa tuoremehuksi.
Äsken sen sitten siivilöin ja sokeroin. Yksi inhokkipuuhistani muuten! Olen aika nopeatempoinen ihminen, joten lirppiminen hitaasti omalla painollaan valuvan marjamassan kanssa on t.y.l.s.ä.ä! 

Samalla kun puolukat tiputtelivat mehuaan sihdin läpi keittelin pikkuannoksen puolukkachutneyta. Saint Peppone kyseli viimeksi ohjetta, joten tässäpä se tulisi:

PUOLUKKACHUTNEY 


400g Pakastepuolukoita
1punasipuli
2dl sokeria 
2rkl vettä
2rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2maustemittaa kanelia
1tl inkivääriä
2laakerinlehteä

Hienonna punasipuli ja kuullota se pehmeäksi pienessä määrässä voita/ruokaöljyä.
Lisää puolukat, vesi ja sokeri.Kiehauta.
Lisää muut aineet ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10min. Poimi laakerinlehdet pois.
Purkita pieniin lasipurkkeihin.
Säilytä kylmässä.


Itse hieman murskasin sekoitellessa puolukoita ja käytin hillosokeria. Ohje on pieni- tästä annoksesta tulee reilut kaksi parin desin vetoista purkkia.  




3 kommenttia:

  1. Oi kiitos!
    Pakko kokeilla tuota, olen tykästynyt kaikkiin uusiin juttuihin ja viimeisimpänä oli paholaisenhillo https://www.martat.fi/reseptit/paholaisen-hillo ja jesus mutta oli hyvää.

    Räkätauti, oli se sitten laaja eli pirunmoinen flunssa, on aina ikävää koska ainakin omalla kohdallani olen samanlainen nopeatempoinen ihminen ja flunssaa potiessa tulee väkisinkin ajatelleeksi päivien kulumista ja sitä mitä kaikkea olisi saanut tehdyksi sairaspäivien aikana. Ne hommat kun yleensä ovat sitten edessä jollain kohtaa. Siksipä toivotankin sulle pikaista paranemista ja kiitos vielä kerran tuosta ohjeesta 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittele sinä chutneya, minun pitäisi puolestani keittää Paholaisenhilloa. Se olisi niin hyvää ja pienet purkit sitä varten ovat olleet jemmassa jo hyvän aikaa.

      Poista
    2. En ole vielä saanut aikaiseksi mutta ensi viikonloppuna olisi tarkoitus kokeilla.

      Poista